Saltar apartados

Com preparar-me per a aconseguir el meu treball ideal 2019-20

 

 

I... ara, què? Com preparar-me per a aconseguir el meu treball ideal

27 i 28 de gener de 2020 - Places limitades a un màxim de 15 alumnes.
Per a la selecció dels candidats al curs es tindran en compte els següents requisits:
  • Habilitats comunicatives i sentit de la responsabilitat.
  • Estar matriculat durant el curs acadèmic 2019/20 en un Grau o en un Màster de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.
  • Tenir superats el 50% dels crèdits i, en cas d'haver realitzat pràctiques curriculars amb anterioritat, no haver cursat pràctiques extracurriculars.
  • Elaborar una carta de motivació (amb una extensió d'entre 150 i 500 paraules) en la qual es justifique per què es desitja participar en el curs.

 

 

Els interessats a participar han d'emplenar el formulari d'inscripció del 2 al 20 de desembre de 2019, inclusivament.

Termini d'Inscripció : del 2 al 20 de desembre de 2019:

S'amplia el plaç fis al 06 de gener de 2020: FORMULARI D'INSCRIPCIÓ.

AMPLIEM EL TERMINI D'INSCRIPCIONS FINS Al 6 DE GENER

Llista d'admesos i selecció de candidats:

La selecció de candidats serà responsabilitat de l'equip directiu del Centre i es basarà en les qualificacions de l'expedient acadèmic de cada estudiant i en la carta de motivació. En el seu cas, la selecció es podrà completar amb una entrevista als sol·licitants.

Acabat el procés de selecció, es publicarà el llistat dels alumnes seleccionats el 8 de gener de 2020.

Reclamacions al llistat provisional el 9 i 10 de gener tots dos inclusivament a través del formulari contacta amb nosaltres.

En el cas de no assistir al curs i no comunicar-lo abans que comence, a la següent adreça de correu electrònic: mc.tolosa@ua.es , l'estudiant no podrà participar en cap activitat organitzada per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials durant aquest curs acadèmic.

Els participants rebran un certificat d'assistència i la possibilitat de realitzar pràctiques externes en una gran empresa amb projecció multinacional, ITC Packaging.

 

LLOC DE REALITZACIÓ: EDIFICI GERMÀ BERNÀCER, PS 001, SOTERRANI

PROGRAMA:

Dilluns 27 de gener

9.30 - 13:30h: Autoconeixement i gestió de l'ocupabilitat. Susana de Juana i Vicente Sabater. Dpto. Organització d'Empreses

15.00 - 19:00h: Sensibilizacion Comercial (Commercial Awareness). Maig de Juan. Dpto. Màrqueting

Dimarts 28 de gener

9.30 - 13:30h: Afrontar amb èxit una entrevista de treball. Antonio Antón. Dpto. Organització d'Empreses

13.30 - 14:00h: Menjar i sessió de treball

14.00 - 16:00h: Simulació del procés de selecció de personal. Susana de Juana, Vicente Sabater, Maig de Juan, Antonio Antón.

16:30h-17:30h: Feedback a l'alumnat i elecció de 5 candidats per al procés real de selecció.

17:30h: Procés real de selecció a càrrec de l'empresa ITC Embalatge per a la realització de pràctiques externes.

 

PART 1:

Autoconeixement i gestió de l'ocupabilitat. Susana de Juana i Vicente Sabater. 4 hores

Des del moment en què decidim estudiar una carrera universitària ens plantegem un dubte constant sobre l'encert o no de la nostra decisió. Les bones decisions són les que es prenen sobre la base d'una informació, si bé, en general, decidim per intuïció quina hem de fer o no fer, ja que no tenim un mapa de ruta clar sobre quins són les nostres millors opcions de cara al futur. En aquest taller es pretén introduir quins són els principals models que podem utilitzar per a dissenyar el nostre pla de carrera professional i treballar amb les eines d'un d'ells. Partint de l'autoanàlisi de la nostra personalitat, habilitats i motivacions tractarem de conèixer quines són les oportunitats que podem aprofitar, per a prendre decisions sobre el nostre futur que ens permeten trobar el nostre lloc en el mercat laboral.

 

PART 2:

Sensibilizacion Comercial (Commercial Awareness). Maig de Juan. 4 hores.

Tenir les habilitats adequades, així com l'experiència no sempre és suficient per a assegurar una bona faena. En l'entorn laboral hi ha excessiva competència i això porta al fet que cada persona haja de saber com vendre's de manera efectiva per a realment cridar l'atenció. Si estàs cercant un treball ideal, primer hauràs d'alliberar al venedor que portes en el teu interior per a aconseguir col·locar-te en el punt de mira de les empreses reclutadores i poder així destacar. En altres paraules, necessites màrqueting personal i estratègies per a captar al públic objectiu i posicionar la teua pròpia marca, a tu, en el mercat laboral. En aquest curs aprendràs com fer-lo.

PART 3:

Afrontar amb èxit una entrevista de treball. Antonio Antón. 4 hores.

¿Qui et prepara per a la teua primera entrevista de treball? Aquest taller té com a objectiu oferir-te una solució a aquesta qüestió. En primer lloc, se centrarà en qüestions tan importants com des de perfeccionar el teu curriculum vitae, fins a oferir els coneixements necessaris per a respondre satisfactòriament a les preguntes d'una entrevista laboral. A més, es complementarà amb les tècniques necessàries per a conèixer el significat de la comunicació no verbal, així com la seua aplicació en el procés de selecció per a afrontar amb èxit l'entrevista de treball.

 

PART 4:

Taller pràctic: Simulació d'un procés de selecció de personal. 2 hores.

En aquest taller els alumnes hauran d'enfrontar-se a un procés de selecció simulat en el qual hauran de posar en joc totes les habilitats desenvolupades durant el curs.

 

PART 5:

Feedback a l'alumnat i elecció de 5 candidats per al procés real de selecció. 1 hora.

 

PART 6:

Procés real de selecció a càrrec de l'empresa ITC Packaging, per a la realització de pràctiques externes.%u2003

 

 

És un dels principals fabricants d'embalatge plàstic, especialitzat en el desenvolupament integral d'envasos de plàstic per a la indústria alimentària i altres aplicacions. És el tercer operador d'embalatge plàstic a nivell espanyol i el primer en mercats com l'heladero, en el top 20 europeu.

El 80% de la facturació correspon a embalatge alimentari, el 20% a altres aplicacions com a detergents, pintures, massilles...

Compta amb tres plantes productives a Ibi (Alacant), 1 planta productiva en Sopelana (Biscaia) i 9 plataformes logístiques, 2 d'elles europees (FR & UK).

En l'actualitat està formada per un equip de professionals que supera els 250 col·laboradors, aconseguint els 300 en pics estacionals.

Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials Oficina de Pràctiques Externes i Ocupabilitat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

practica.empresa@ua.es

Tel: (+34) 96 590 9604

Fax: (+34) 96 590 9789

Twitter: https://twitter.com/EconomicasUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464