Saltar apartados

Joc de Simulació Empresarial 2014/15

MANGA: MANAGEMENT GAME

Ja tenim als guanyadors d'aquesta Edició, ¡Enhorabona!

BUSILLIS

PICA EN FLANDES

Nota de premsa

Després d'una renyida final, ja tenim els dos equips vencedors de la cinquena edició del joc de simulació empresarial MANGA (Management Game) organitzat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. Finalment, BUSILLIS (format per María Campillo, Roberto González Moro, Sonya Emileva Popova, Begoña Cortés Albero, Alba Arenas Trillo, estudiants del Màster MBA) i l'equip PICA EN FLANDES (format per Juan Campiña Sola, Matías Sansano Antón, Jiabao Li, Gabriel Vicedo Cornello, Javier Campiña Sola, de ADE, DADE y TADE), s'han proclamat equips guanyadors d'aquesta edició.

El joc de simulació empresarial MANGA, que enguany s'ha desenvolupat entre el 18 de febrer i el 31 de març de 2015, està dirigit als alumnes de la Facultat i ha comptat amb la participació de 50 alumnes matriculats en els graus d'Administració i direcció d'empreses, Economia, estudis simultanis en Dret i Administració i direcció d'empreses (DADE) y en Turismo y Administración de Empresas (TADE) i el Màster en Administració i direcció d'empreses (MBA). Els participants van ser seleccionats després d'un procés de selecció en el qual es valorava tant el nombre de crèdits cursats com la nota mitjana de l'expedient acadèmic.

Els alumnes, organitzats en 10 equips i simulant ser l'equip directiu d'una empresa que opera en el sector làctic, s'han enfrontat en dues simulacions paral·leles que recreaven la dinàmica d'un mercat competitiu, prenent un conjunt de decisions en diferents àmbits de gestió empresarial.

Després d'un període de prova en el qual els alumnes es van familiaritzar amb la dinàmica de funcionament del joc, els equips van prendre quatre decisions consecutives emulant quatre exercicis econòmics. El criteri triat per a determinar els guanyadors del joc ha sigut el benefici empresarial acumulat al final del joc. Cadascun dels equips guanyadors ha rebut un premi en metàl·lic de 500 euros. Tots els participants han obtingut un diploma acreditatiu de la seua participació en el joc.

El joc de simulació empresarial "MANGA: Management Game" és un concurs per equips dirigit a estudiants de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, que estiguen matriculats durant el curs acadèmic 2014/2015, en la Llicenciatura en Administració i direcció d'empreses, la Llicenciatura en Economia, la Diplomatura en Ciències Empresarials, el Grau d'Administració i direcció d'empreses, el Grau en Economia o el Màster Oficial d'Administració i direcció d'empreses (MBA). Els Programes Simultanis de Dret-ADE i de Turisme-ADE quedaran inclosos.

Pots seguir totes les novetats en Twitter @EconomicasUA #5JuegoSimulacionUA

Cada equip estarà format per un mínim de tres persones i un màxim de cinc, i haurà de nomenar un representant que actuarà com a interlocutor amb el comitè organitzador.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ (del 26 de gener a l'11 de febrer de 2015, ambdues dates inclusivament)

Amb les sol·licituds rebudes, es realitzarà una selecció dels grups que finalment participaran en el joc d'acord als següents criteris:

 1. Equips formats per 5 persones. Si hi ha més de 10 equips formats per 5 persones, s'aplica elº 2 criteri.
 2. Equips formats per persones que participen per primera vegada en el joc. Si hi ha més de 10 equips que compleixen els 2 primers criteris, s'aplica el 3er criteri.
 3. Que tots els membres de l'equip tinguen superat el primer curs dels seus estudis. Aquest criteri no serà aplicable a estudiants del Màster MBA. Si hi ha més de 10 equips que compleixen els 3 primers criteris, s'aplica elº 4 criteri.
 4. Puntuació obtinguda al promediar la nota mitjana de l'expedient de cadascun dels membres de l'equip en el curs immediatament anterior (curs 2013-2014). Aquest criteri no serà aplicable a estudiants del Màster MBA, que tindran preferència sobre la resta d'estudis en aplicar aquest criteri.

Els equips (exactament amb els mateixos integrants) que s'hagen presentat en la convocatòria immediatament anterior i no hagen sigut seleccionats tindran preferència abans d'aplicar elº 4 criteri.

El pròxim 18 de febrer, a les 12h., en l'aula A1/1-62I de l'Aulari 1, es realitzarà una reunió de presentació del joc als equips admesos a la qual haurà d'assistir de forma obligatòria almenys un representant de cada equip seleccionat.

Una vegada seleccionats els equips participants, el comitè organitzador comunicarà als equips seleccionats aquesta circumstància mitjançant correu electrònic dirigit al representant de cada grup. A més, aquesta informació serà publicada en la web de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials el 12 de febrer de 2015.

 1. El comitè organitzador establirà dos grups de cinc equips. Cada equip competirà amb la resta d'equips que componen el seu grup.
 2. Es realitzarà una reunió de presentació del joc als equips admesos el 18 de febrer de 2014, a les 12h, a la qual haurà d'assistir de forma obligatòria almenys un representant de cada equip seleccionat.
 3. El joc es desenvoluparà entre el 2 i el 29 de març 2015. Al començament del joc, els 5 equips participants en cada grup entraran en el mercat amb un balanç de situació de partida idèntic. Cada equip haurà d'establir la seua estratègia empresarial i, en funció d'aquesta, prendre 4 grups de decisions de gestió amb l'objectiu d'obtenir el major benefici possible. Guanyarà el joc l'equip que, dins de cada grup, obtinga el major benefici acumulat al final del joc. D'aquesta manera, en finalitzar el joc hi haurà dos guanyadors, un per cada grup establit.
 4. Prèviament a l'inici del joc, els equips participants prendran dues decisions de prova per a familiaritzar-se amb la dinàmica de funcionament del joc.
 5. Les decisions s'introduiran directament en la pàgina web del joc, sent l'hora màxima de recepció les 22:00h dels dies assenyalats com a data límit. Per a açò, els equips participants rebran una clau identificativa de la seua empresa i la "clau d'accés" a la pàgina web per a la presa de decisions. En el cas que una empresa no prenga la decisió en la data establida l'empresa no vendrà ni produirà, havent de fer front als seus costos fixos sense tenir benefici algun. Per a participar en el joc és necessari tenir accés a una connexió a Internet i un compte de correu electrònic per a rebre els comunicats del comitè organitzador.
 6. Els beneficis obtinguts com a conseqüència de les decisions preses per cadascun dels grups, així com el rànquing global dels grups, seran comunicats als representants de cada grup abans de les 24 hores següents a la presa de cada decisió. La classificació final serà donada a conèixer als participants en la sessió de clausura i lliurament de diplomes, que se celebrarà el 31 de març de 2015. Aquesta classificació serà publicada també en la web de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials amb posterioritat.
 7. Tots els equips participants rebran un diploma de participació en el joc. Per a obtenir el mateix serà necessari prendre els 4 grups de decisions establides.
 8. Cadascun dels dos equips guanyadors rebrà un premi consistent en 500 euros, que es repartirà entre els membres de l'equip.
 9. El lliurament de diplomes de participació i de premis es realitzarà el 31 de març de 2015.
 10. El joc serà gestionat per un comitè organitzador format per Juan Luís Nicolau (Degà del Centre), Ricardo Sellers i Encarnación Manresa, professors de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. S'establirà un sistema de tutories perquè els participants puguen resoldre els dubtes que els sorgisquen durant el desenvolupament del joc.
 11. La participació en el joc suposa l'acceptació de les bases del mateix, així com del criteri del comitè organitzador quant a la resolució de qualsevol qüestió o incidència derivada del concurs i no prevista en aquestes bases.
 12. En el supòsit de no haver-hi suficients equips, el comitè organitzador es reserva la possibilitat de no dur a terme l'activitat.

 

¡Moltes gràcies a tots/as per participar!

Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials


Universitat d'Alacant
Edifici Germà Bernàcer
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
___

Tel: (+34) 96 5903770 - 3671 - 3670

Fax: (+34) 96 590 9789

Twitter: https://twitter.com/EconomicasUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464