Saltar apartados

Activitats de Formació Específica

Activitats específiques obligatòries

Activitat 1. Seminaris i tallers de recerca. Seminaris i tallers de recerca impartits per investigadors vinculats al programa de doctorat i investigadors convidats de reconegut prestigi. En cada curs acadèmic, el programa de doctorat oferirà diversos seminaris en els quals s'abordaran temes de recerca propis de les àrees que integren el programa. Els alumnes a temps complet hauran d'assistir en cada curs acadèmic a seminaris i tallers que en conjunt sumeixen, almenys, 10 hores. Els alumnes a temps parcial hauran de realitzar anualment seminaris i tallers que en conjunt sumeixen, almenys, 5 hores.

La participació de l'alumnat en els seminaris i tallers de recerca s'acreditarà mitjançant el corresponent certificat d'assistència, que els estudiants hauran d'incorporar al document d'activitats del RAPI. Els alumnes que residisquen en l'estranger de forma permanent o que estiguen realitzant una estada de recerca en un centre estranger podran convalidar l'assistència als tallers i seminaris organitzats pel programa de doctorat per uns altres de característiques similars. En aquest cas, el tutor serà el responsable de supervisar l'adequació d'aquests seminaris i tallers a l'activitat formativa del doctorand.

Activitat 2. Seminari de doctorands. Activitat anual consistent en una jornada en la qual els alumnes inscrits en el programa realitzen una exposició i defensa pública davant la resta dels estudiants i els professors del doctorat del treball de recerca realitzat durant el curs. Els alumnes hauran de realitzar aquesta activitat anualment de forma obligatòria fins al dipòsit de la seua tesi doctoral. El seminari es realitzarà en la Universitat d'Alacant. No obstant açò, els alumnes que residisquen de forma permanent en l'estranger o que en les dates de realització del seminari es troben realitzant una estada de recerca en un centre estranger podran realitzar la presentació per videoconferència.

Activitat 3. Presentació de comunicació científica. Activitat consistent en la preparació, enviament i defensa pública d'un treball de recerca relacionat amb la tesi doctoral en congressos, conferències, reunions de treball o tallers de recerca. Bastarà amb la presentació d'una única comunicació durant tot el període en el qual l'estudiant romanga matriculat en el programa de doctorat. El tutor podrà convalidar aquesta activitat per l'enviament i acceptació d'un article en una revista indexada en el Journal Citation Report (JCR) o en el Scimago Journal Rank (Scopus).

Activitat específica optativa

Activitat 4. Estada en universitats o centres de recerca superior diferents d'aquell en el qual es troba matriculat, per a la realització de tasques de recerca relacionades amb el seu tema de tesi. La durada mínima de l'estada serà de 15 dies (equivalent a 100 hores d'activitat). L'estada haurà de comptar amb l'autorització prèvia de la Comissió Acadèmica i haurà d'acreditar-se mitjançant certificat expedit per la unitat responsable de la institució o centre receptor.

Històric d'activitats per curs acadèmic:

Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials


Universitat d'Alacant
Edifici Germà Bernàcer
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
___

Tel: (+34) 96 5903770 - 3671 - 3670

Fax: (+34) 96 590 9789

Twitter: https://twitter.com/EconomicasUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464