Saltar apartados

Activitats de formació específica - Curs 2017/18

Curs Acadèmic 2017/18

Per a ambdues línies de recerca

 • El dia 4 de juliol tindrà lloc en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials el Seminari de Doctorands del programa en Empresa, Economia i Societat, en el qual els estudiants del mateix presentaran l'estat de les seues recerques. El Seminari explicarà, a més, amb dues conferències, inaugural i de clausura, impartides pel professor Cristobal Torres Albero (Universitat Autònoma de Madrid) i la professora Paloma Fernández Pérez (Universitat de Barcelona), respectivament
 • En la primera quinzena del mes de març, s'impartiran en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials tres seminaris sobre Patrimoni i Economia dels Béns Culturals, de forma conjunta per a estudiants del Programa de Doctorat en Empresa Economia i Societat i estudiants del Màster Erasmus Mundus Techniques, Patrimoine, Territoires de l'Industrie. Els seminaris són els següents:

  -- 5 de març de 17:00 a 19:00 hores. José Amorós (arquitecte d'Arn arquitectes) i Eduardo López (arquólogo, Alebus Patrimoni Històric). Planes Directors en jaciments arqueològics. El Fort de Bèrnia (Altea, Alacant). Lloc: seminari nº 3 (2ª planta de la Facultat de Ciències Econòmiques).

  -- 6 de març de 10:00 a 12:00 hores. Andrés Molina Giménez (professor de l'Institut Universitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals). Marque jurídic per a la protecció del patrimoni a Espanya. Un estudi de cas: els pantans d'època moderna de la província d'Alacant. Lloc: seminari nº 4 (2ª planta de la Facultat de Ciències Econòmiques).

  -- 12 de març de 17:00 a 19:00 hores. Àgata Marquiegui (arquitecta i doctora en Geografia). Paisatges industrials i patrimoni hidràulic en la província d'Alacant. Lloc: seminari nº 3 (2ª planta de la Facultat de Ciències Econòmiques).

  Els organitzadors de les jornades expediran el corresponent certificat d'assistència, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat.

 • Curs de Postgrau en Economia Aplicada (2018): LA GLOBALITZACIÓ I LA TRANSFORMACIÓ ENERGÈTICA Instructor: Prof. Manuel Pinho (Universitat de Columbia)

  Tots els dimarts, de 13:00-14:30 h, des del 13 de febrer al 20 de març (sis sessions de 90 minuts cadascuna). Les sessions es realitzaran en el Seminari 3 de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat d'Alacant).

  PROGRAMA PRELIMINAR:
  1. Les forces disruptivas que estan impulsant els canvis globals
  2. Xina i la globalització
  3. La transició energètica
  4. Transició energètica de les lents de LCOE
  5. El desafiament de la integració de les energies renovables
  6. Estats Units no farà descarrilar la COP 21

Els estudiants que estiguen interessats en el curs han d'emplenar una fitxa d'inscripció en la secretaria del Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica entre el 17 de gener i el 12 de febrer (entre 9:00 i 19:00 hores). El dimarts 13 de febrer, primer dia del curs, passaran al professor Pinho el llistat d'alumnes inscrits. En les sessions del curs es farà un control d'assistència, i als alumnes inscrits que hagen assistit a totes les sessions se'ls certificarà l'assistència

 • El catedràtic del Departament de Màrqueting de la UA, Francisco Mas Ruiz, impartirà el 23 de gener de 10:00 a 12:00 hores el seminari Recerca en Màrqueting: temàtiques, mètodes, tècniques, fonts de dades i aplicacions, que es desenvoluparà en el Seminari nº 1 de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Els estudiants que assistisquen al mateix rebran un certificat equivalent a les dues hores de durada.
 • La Universitat d'Alacant celebra juntament amb la Glasgow Caledonian University un seminari de doctorands que té lloc a principis de cada any a Glasgow. En 2018, el seminari de Glasgow es desenvoluparà entre els dies 15 i 19 de gener. La Universitat d'Alacant disposa d'una ajuda de la Fundació Banc Santander per a finançar borses de viatge per a professors i estudiants del programa de doctorat en Empresa, Economia i Societat. Les borses de viatge finançaran les despeses de transport i d'allotjament a Glasgow. Les reserves es realitzaran a través de la Secretaria de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.
  La data límit per a la sol·licitud d'ajudes per part dels estudiants és el dia 15 de desembre a les 12:00 hores. Els estudiants interessats a participar en aquesta activitat hauran de presentar la seua sol·licitud enviant un correu electrònic al secretari del programa de doctorat (msaez@ua.es), indicant el seu nom, data de primera matrícula en el programa de doctorat i adjuntant un resum d'entre 200 i 250 paraules en anglès amb la presentació que realitzaran en el seminari de Glasgow, relacionada amb el tema de recerca de la seua tesi doctoral.
  En el cas que el nombre de sol·licituds supere les borses de viatge que es poden dotar, la Comissió Acadèmica seleccionarà als candidats atenent als següents criteris:
  • en primer lloc, tindran preferència els alumnes que no van gaudir de borses de viatge en cursos anteriors
  • en segon lloc, es donarà prioritat als alumnes que porten més d'un any matriculats en el programa de doctorat
  • finalment, es valorarà l'interès del resum de la presentació que es realitzarà en el seminari
  La Comissió Acadèmica comunicarà als interessats el resultat del procés de selecció el 18 de desembre, a tot tardar.
 • El dia 19 de gener de 2018, el professor de la Bristol Business School, Hugo Gaggiotti, impartirà el seminari Noves tendències en tècniques qualitatives de recerca en ciències socials, en el Seminari nº 2 de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant (s'adjunta cartell). L'entrada és lliure i no requereix inscripció prèvia.

  Els organitzadors del seminari expediran el corresponent certificat d'assistència.

 • La Creative Industries Global Conference (CIGC) celebrarà en la Universitat d'Alacant els pròxims dijous 30 de novembre i divendres 1 desembre de 2017.Enfocament temàtic: Present i futur de les Indústries Creatives: tendències, casos, recerca i experiències. Sostenibilitat en el món de la indústria creativa. Sectors de les Indústries Creatives: Audiovisual, Herència cultural, Publicitat, Disseny, Música, Turisme, Cosmètica, Moda, Arquitectura, Calçat, Joguets.

Data límit presentació de resums per a comunicacions: Dijous 27 de juliol de 2017 (Termini especial per als alumnes del Doctorat en Empresa, Economia i Societat de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant)

Més informació: https://creativeindustriesglobalconference.es/ Enviament de resums de comunicacions: https://goo.gl/j3ns4c
El Programa de Doctorat finança totalment la quota de tots els estudiants de doctorat que desitgen acudir com a assistents juntament amb 6 assistències amb comunicació presencial (sense enviament de text per a llibre d'actes) dels 6 primers alumnes per ordre d'inscripció en l'esdeveniment. En cas que es desitge participar en el llibre d'actes, la diferència (25 euros) haurà de ser coberta per l'alumne.

Modalitats d'inscripció (Fins a 30 de setembre 2017): Assistència (Estudiants)10 euros. Sense cost per a alumnes del doctorat en Empresa, Economia i Societat Assistència, comunicació presencial, sense enviament text complet per a llibre d'actes: 50 euros Sense cost per als 6 primers alumnes del doctorat en Empresa, Economia i Societat que s'inscriguen després de rebre l'acceptació del resum de la seua comunicació.

Per a qualsevol dubte o consulta es pot contactar amb la professora Victoria Tur Viñes (Victoria.tur@ua.es).

 • El dia 29 de novembre de 2017 es desenvoluparà en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UA, la Jornada Els reptes de l'acció humanitària: ACNUR en l'emergència de Síria. Encara que l'entrada és lliure, l'aforament és limitat pel que els alumnes interessats a acudir hauran de sol·licitar la seua inscripció en la següent adreça de correu abanyuls@observatoridelrefugi.org. Els organitzadors de les jornades expediran el corresponent certificat d'assistència, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat.

Especialment per a estudiant en la línia de recerca: Comportament, comunicació i societat

 • La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant acollirà, els pròxims 28 i 29 de juny, la Trobada Intercongresual del Comitè de Recerca de Sociologia de la Salut (CI10) de la Federació Espanyola de Sociologia. Diferents/as investigadors/as de l'àrea de la Sociologia de la salut es donaran cita per a compartir les seues últimes troballes científiques. S'espera que la trobada siga una ocasió excel·lent per a presentar resultats i teixir xarxes de col·laboració que permeten planificar futures accions conjuntes. A més, el programa inclourà un curs sobre finançament europeu en aquesta àrea de recerca, oferit per l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals de la nostra Universitat. Per a més informació podeu consultar el següent enllace http://www.fes-sociologia.com/comites/nodes/show.php?comite=10&node=519 o el programa disponible en arxiu adjunt. Els alumnes interessats a assistir han d'emplenar el formulari d'inscripció que s'adjunta a aquest missatge i enviar-ho a la directora d'organització, Malena Fabregat (malena.fabregat@ua.es). Els organitzadors de les jornades expediran el corresponent certificat d'assistència, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat.

 

 • Els dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2017 es desenvoluparà en la Universitat d'Alacant, el XI Seminari Hispà-Argentí (s'adjunta el programa). La inscripció es pot realitzar fins al 29 de novembre a través del formulari que es troba en la pàgina web del Centre d'Estudis Literaris Iberoaméricanos Mario Benetti (http://web.ua.es/es/centrobenedetti/). Els organitzadors de les jornades expediran el corresponent certificat a els qui acrediten una assistència mínima del 80%.

 

 

Especialment per a estudiants en la línia de recerca: Empresa, Economia, Territori i Patrimoni

 

 • Els dies 1 i 2 de desembre de 2017 es desenvoluparà en la Universitat d'Alacant, el 13º European Real Estigues Society (ERES) Education Seminar (s'adjunta el programa). Els alumnes interessats a acudir hauran de comunicar-m'ho per correu abans del dia 26 de novembre. Amb açò bastarà per a poder assistir i, per tant, no serà necessari emplenar el formulari d'inscripció. Els organitzadors de les jornades expediran el corresponent certificat d'assistència, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat.

 

 • Els dies 9 i 10 de novembre de 2017 es desenvoluparan en l'Edifici d'Òptica de la UA les 32 Jornades d'Alacant sobre Economia Espanyola (https://www.jornadaseconomia.ua.es). Els alumnes interessats a acudir a les mateixes hauran de contactar amb el secretari del programa de doctorat (msaez@ua.es) per a indicar-los com hauran de realitzar la inscripció ja que, com a alumnes del programa de doctorat, no han de pagar les taxes. Els organitzadors de les jornades expediran als assistents el corresponent certificat, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat, equivalent a un crèdit ECTS (deu hores).

 

 • El dia 7 de novembre de 2017 es desenvoluparà en la Sala de Judicis de la Facultat de Dret de la UA, la Jornada Perspectiva General de la Responsabilitat Social de l'Empresa . Encara que l'entrada és lliure, els alumnes interessats a acudir hauran de contactar amb el Departament de Dret del Treball i Seguretat Social (ddtss@ua.es) per a assegurar-se una plaça com a assistents. Els organitzadors de les jornades expediran el corresponent certificat d'assistència, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat.

Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials


Universitat d'Alacant
Edifici Germà Bernàcer
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
___

Tel: (+34) 96 5903770 - 3671 - 3670

Fax: (+34) 96 590 9789

Twitter: https://twitter.com/EconomicasUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464