Saltar apartados

Activitats de formació específica: 2019/20

Seminari de Doctorands

A causa de la situació provocada pel covid-19, enguany no es podrà celebrar el Seminari de Doctorands de manera presencial. Les presentacions en directe seran substituïdes per un vídeo amb una exposició clara dels avanços de la investigació del doctorand durant aquest curs. Aquest vídeo pot ser o bé un enregistrament de l'estudiant mirant a càmera comptant aquests avanços o, preferentment, una vídeo-presentació amb diapositives PowerPoint o similar amb la veu en off de l'estudiant. En aquests enllaços es pot trobar informació tècnica sobre com fer una vídeo-presentació:

L'arxiu en format mp4 es pujarà a Google Drive i haurà de ser compartit amb el tutor i el director de la tesi, així com amb el coordinador (miranda@gcloud.ua.es) i la secretària del Programa de Doctorat (mj.ortiz@gcloud.ua.es). El nom de l'arxiu del vídeo inclourà la línia d'investigació (1 o 2) i els cognoms del doctorand. La línia 1 és la de "Empresa, Economia, Territori i Patrimoni". La línia 2 és la de "Comunicació, Comportament i Societat". Per exemple, Línea1_Pérez_González. La data límit perquè aquests treballs estiguen disponibles en Google Drive és el 26 de juny.

A més, cada doctorand rebrà accés a cinc presentacions que tracten temes pròxims a la seua línia d'investigació i haurà de realitzar un comentari de cadascuna d'elles, amb una extensió d'entre 50 i 100 paraules, sobre els aspectes de la investigació que vulga destacar, possibles suggeriments, aspectes comuns amb la pròpia investigació, etc. Aqueixos comentaris es realitzaran a través de l'aplicació Debats de l'UACloud entre el 6 i el 10 de juliol. Quan es comunique l'accés als treballs, s'informarà també del Debat que li correspon.

Per a obtenir el certificat de 10 hores de participació en el Seminari, la presentació haurà d'obtenir el vistiplau del tutor i del director de tesi, i s'hauran d'haver realitzat els comentaris a les altres cinc presentacions dins del termini establit.

Per a totes dues línies d'investigació

  • La Universitat d'Alacant celebra, al costat de la Glasgow Caledonian University, un Seminari de Doctorands que té lloc a Glasgow (Regne Unit). En 2020 el seminari es desenvoluparà entre els dies 11 i 15 de maig. La Universitat d'Alacant disposa d'una ajuda del Banc de Santander per a finançar bosses de viatge per a professorat i estudiants del programa.

A causa de l'epidèmia de covid-19, no es realitzarà presencialment el Seminari de Doctorands a Glasgow i, en conseqüència, no es concediran les beques de viatge. En lloc del seminari presencial, es realitzarà una activitat similar online, en la qual els doctorands podran presentar els seus treballs. Els qui estiguen interessats a participar, han de posar-se en contacte amb el professor Antonio Fuster Olivares (toni.fuster@ua.es) abans del dia 9 d'abril. El Programa de Doctorat inclourà aquest seminari online entre les activitats de formació específica.

  • International Week 2020: Del 31 de març al 3 d'abril es desenvoluparan els seminaris de la cinquena edició de la International Week en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. Més endavant es podran consultar tota la informació sobre els ponents, els horaris i els llocs en els quals es desenvoluparan les sessions a través de l'enllaç https://economicas.ua.es/es/vrim/international-week/. Aquests seminaris estan inclosos entre les activitats de formació especifica del Programa de Doctorat en Empresa, Economia i Societat. La inscripció és gratuïta i els organitzadors de les jornades expediran als assistents el corresponent certificat, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari d'investigació del programa de doctorat. Suspès per covid-19.
  • I Seminari de Tècniques Avançades per a la Investigació Social: Anàlisi de Xarxes Socials (ARS) mitjançant Gephi, impartit per Renato Marín, professor de la Universitat de Barcelona i expert a ARS. Amb aquesta activitat dóna principi un cicle de seminaris per a oferir informació i habilitats metodològiques. En aquesta edició s'abordarà el maneig de la metodologia ARS mitjançant Gephi. ARS permet l'anàlisi de processos socials des d'una perspectiva relacional. Gephi és un potent programari per al processament i mapatge gràfic de xarxes. Inscripció: 20/11/2019 a 05/12/2019, a través de pablo.aznar@ua.es

Especialment per a estudiant en la línia d'investigació: Comunicació, comportament i societat

  • II Seminari de Tècniques Avançades per a la Investigació Social: Anàlisi de Decisió Multicriteri. La informació sobre el seminari, el lloc i les dates de celebració, i el termini i la forma d'inscripció pot consultar-se en el següent enllaç
  • El departament de Sociologia I i el grup d'investigació Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) organitza un seminari els dies 7, 8 i 9 de novembre sobre l'ús de l'etnografia en la investigació educativa. El ponent és el professor Zvi Bekerman, un prestigiós antropòleg de la Universitat Hebrea de Jerusalem. S'expedirà als assistents el corresponent certificat que permet obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari d'investigació del programa de doctorat. Les places són limitades i es concediran per ordre d'inscripció, que és gratuïta en el següent enllaç Per a qualsevol dubte, es pot contactar amb maria.jimenez@ua.es
  • Els dies 15 i 16 d'octubre es desenvoluparan les Jornades Científiques sobre fake news, marxes negres i reputació. El programa i la informació sobre horaris i llocs en els quals es desenvoluparan les sessions pot consultar-se en el següent enllaç: https://catedramarcacorporativa.es/fake-business. L'alumnat del programa de doctorat haurà de realitzar la inscripció que està exempta de taxes. Els organitzadors de les jornades expediran als assistents el corresponent certificat, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari d'investigació del programa de doctorat, equivalent a un crèdit ECTS (deu hores).
  • Els dies 14 i 15 de novembre tindran lloc les III Jornades de Formació i Ús d'ATIC i AE-IC: els estudis de Doctorat i la formació d'investigadors en Comunicació. Els matriculats en el Programa de Doctorat "Empresa, Economia i Societat" poden assistir a les sessions previstes en el programa, excepte a les sessions de treball que se celebraran el dia 14 d'11.30 a 14.00. Per al reconeixement de 8 hores d'activitats específiques (de les 10 obligatòries anuals) és necessari inscriure's abans del 01/11/2019 a través d'aquest formulari Es poden contactar amb natalia.p@ua.es per a qualsevol dubte.

Especialment per a estudiants en la línia d'investigació: Empresa, Economia, Territori i Patrimoni

  • El pròxim 12 de novembre tindrà lloc la jornada tècnica sobre Aigua i Agricultura, en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA. Per a acudir és precisa inscripció gratuïta, enviant un correu amb l'assumpte "Jornada Aigua i Agricultura" a patricia@ua.es, indicant nom i cognoms.

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464