Saltar apartados

Activitats de formació específica 2016/17

Per a ambdues línies de recerca

 • Dijous que ve 29 de setembre s'inicia en la Universitat d'Alacant el Curs d'emprendimiento per a doctors i doctorands amb l'objectiu de donar a conèixer eines i alternatives emprenedores per a posar en valor la seua alta formació acadèmica, fruit del treball desenvolupat dins del projecte europeu Scient.
  Aquest curs és el resultat d'any i mitjà de recerca a nivell europeu per a arribar a dissenyar el curs més avançat d'emprendimiento basat en metodologies lligen start-up en el qual ha participat gent del Departament d'Organització d'empreses i de FUNDEUN. Aquesta formació inclou visites a empreses i fins i tot amb la possibilitat de pràctiques en empresa que els permeta testar la seua idea de negoci. Les places són limitades. Més informació: http://fundeun.es/formacion/curso-scient/
 • El pròxim dia 21 d'octubre de 2016 es desenvoluparan en el Saló de Graus de la Politècnica IV de la UA la Jornada "Autoconsumo. Oportunitats i gobernanza". Els alumnes interessats a assistir a la mateixa poden contactar amb l'Institut de l'Aigua i les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant (http://iuaca.ua.es/es/) per a obtenir més informació.
 • La Universitat d'Alacant celebra juntament amb la Glasgow Caledonian University un seminari de doctorands que té lloc a l'inici de l'any a Glasgow i en el mes de juny en la nostra universitat. En 2017, el seminari de Glasgow es desenvoluparà entre els dies 16 i 20 de gener.
  La Universitat d'Alacant disposa d'una ajuda de 6.000 %u20AC de la Fundació Banc Santander per a finançar borses de viatge per a professors i estudiants del programa de doctorat en Empresa, Economia i Societat. Les borses de viatge finançaran les despeses de transport i d'allotjament a Glasgow. Les reserves es realitzaran a través de la Secretaria de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

La data límit per a la sol·licitud d'ajudes per part dels estudiants és el dia 15 de desembre a les 12:00 hores. Els estudiants interessats a participar en aquesta activitat hauran de presentar la seua sol·licitud enviant un correu electrònic al secretari del programa de doctorat (msaez@ua.es), indicant el seu nom, data de primera matrícula en el programa de doctorat i adjuntant un resum d'entre 200 i 250 paraules en anglès amb la presentació que realitzaran en el seminari de Glasgow.
En el cas que el nombre de sol·licituds supere les borses de viatge que es poden dotar, la Comissió Acadèmica seleccionarà als candidats atenent als següents criteris:

 • en primer lloc, tindran preferència els alumnes que no van gaudir de borses de viatge el curs 2015/16
 • en segon lloc, es donarà prioritat als alumnes que porten més d'un any matriculats en el programa de doctorat
 • finalment, es valorarà l'interès del resum de la presentació que es realitzarà en el seminari

La Comissió Acadèmica comunicarà als interessats el resultat del procés de selecció el 19 de desembre.

 • El catedràtic del Departament de Màrqueting de la UA, Francisco Mas Ruiz, impartirà el 24 de gener de 10:00 a 12:00 hores el seminari Recerca en Màrqueting: temàtiques, mètodes, tècniques, fonts de dades i aplicacions. El seminari es desenvoluparà en el Seminari nº 1 de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Els estudiants que assistisquen al mateix rebran un certificat equivalent a les dues hores de durada de l'activitat. Les persones interessades a assistir hauran de posar-se en contacte amb el professor Mes Ruiz (francisco.mas@ua.es)
 • Del 26 al 30 de juny es desenvoluparà el curs d'estiu Business, Economy and Society: Issues for Research in Knowledge and Information Society, impartit per professorat de la Universitat d'Alacant i de la Glasgow Caledonian University, que pretén ser un lloc de trobada per a investigadors consolidats i estudiants de doctorat (especialment de l'àrees d'Economia, Empresa i Comunicació). La matricula en el curs és gratuïta per als estudiants del Programa de Doctorat en Empresa, Economia i Societat.
 • Els dies 26 i 27 de juny tindrà lloc en les aules Vicens Vives i Ernest Lluch de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials el Seminari de Doctorands (ací enllaç al programa) del programa Empresa, Economia i Societat, en el qual els estudiants del mateix presentaran l'estat de les seues recerques. La sessió del dia 27 es realitzarà conjuntament amb professors i doctorands de la Glasgow Caledonian University, en el marc del Programa Erasmus+ de mobilitat entre aquesta institució i la Universitat d'Alacant.

 

Especialment per a estudiant en la línez de recerca: Comportament, comunicació i societat

 • El Departament de Sociologia I organitza el pròxim 7 d'abril les Segones Jornades Internacionals de Sociologia de la Violència: La violència interpersonal dels jovenes. Els alumnes que assistisquen a la mateixa rebran un certificat d'assistència equivalent a quatre hores, que podran incloure com a activitat específica del programa de doctorat. Els interessats a participar hauran de contactar prèviament amb el professor del Departament de Sociologia I, José Abdón Palma (abdon.palma@ua.es)

 

Especialment per a estudiants en la línia de recerca: Empresa, Economia, Territori i Patrimoni

 • Els dies 10 i 11 de novembre de 2016 es desenvoluparan en l'Edifici d'Òptica de la UA les XXXI Jornades sobre Economia Espanyola (https://www.jornadaseconomia.ua.es/#programa). Els alumnes interessats a acudir a les mateixes hauran de contactar amb mi per a indicar-los com hauran de realitzar la inscripció per a, com a alumnes del programa de doctorat, no pagar les taxes. Els organitzadors de les jornades expediran als assistents el corresponent certificat, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat.
 • Els dies 18 i 19 de novembre es desenvoluparà en l'Auditori de la Llotja d'Oriola l'I Symposium Internacional de Sector Agroalimentari de la Vega Baixa. Els alumnes interessats a acudir al mateix hauran de realitzar la inscripció accedint al següent enllaç (http://syaorihuela.es/). Els organitzadors de les jornades expediran als assistents el corresponent certificat, que permetrà a l'estudiant obtenir el reconeixement de l'activitat com a Seminari de recerca del programa de doctorat. Tots els inscrits estaran convidats a l'esmorzar del dia 18.
 • L'Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant organitza el pròxim 28 de febrer les II Jornades d'Aspectes econòmics i tècnics en la gestió de residus sòlids urbans en la província d'Alacant. Els alumnes que assistisquen a la mateixa rebran un certificat d'assistència equivalent a cinc hores, que podran incloure com a activitat específica del programa de doctorat. Els interessats a participar hauran d'inscriure's prèviament per al que hauran de contactar amb el secretari de l'Institut, Claudio Sánchez (claudio.sanchez@ua.es).

Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials


Universitat d'Alacant
Edifici Germà Bernàcer
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
___

Tel: (+34) 96 5903770 - 3671 - 3670

Fax: (+34) 96 590 9789

Twitter: https://twitter.com/EconomicasUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464